advies & ingenieursbureau

Han Runhaar versterkt Ecogroen op het gebied van ecohydrologie

Han Runhaar is ecoloog en een autoriteit op het gebied van ecohydrologisch onderzoek. Hij werkte eerder bij onderzoeksinstituten als KWR, Alterra en het Centrum voor Milieukunde aan de Universiteit van Leiden.

Bij de Universiteit van Leiden is hij gepromoveerd op verdroging van de natuur in Nederland. Rode draad in zijn werk is het onderzoek naar de relaties tussen bodem, hydrologie en vegetatie en de toepassing van deze kennis in de praktijk. Zo heeft hij op landelijk niveau bijgedragen aan de ontwikkeling van veel toegepaste kennissystemen en voorspellingsmodellen als Waternood, DEMNAT en NATLES. Lokaal heeft hij gewerkt aan ecohydrologische systeemanalyses en de opstelling van herstel- en inrichtingsplannen voor natuurgebieden. Han is daarbij lid van het OBN-deskundigenteam beekdalen.

Met Han heeft Ecogroen er dus veel kennis én ervaring bij gekregen. We vroegen Han waarom hij de overstap naar Ecogroen maakte en hoe het hem na vier maanden bij Ecogroen vergaat.

Han: “De switch naar Ecogroen heb ik gemaakt om mijn laatste jaren als onderzoeker door te brengen in een meer praktijkgerichte, ‘groene’ omgeving zoals Ecogroen die biedt. De afgelopen maanden hebben me duidelijk gemaakt dat Ecogroen een dynamische omgeving biedt, waarin veel gebeurt en ook veel kennis aanwezig is. Ik kan hier niet alleen veel kennis overdragen, maar ook veel leren op het gebied van natuur en natuurbeheer.”

 

Wilt u contact met Han Runhaar of één van de collega’s bij Ecogroen, bijvoorbeeld voor informatie over ecohydrologie of eco(hydro)logisch onderzoek? Bel of mail dan naar 06 51154417 of h.runhaar@ecogroen.nl.

error: Content is protected !!