advies & ingenieursbureau

Maak kennis met Katrijn, Erwin en Johan

Eind vorig jaar zijn er verschillende nieuwe, bevlogen collega’s bij ons gestart, onder wie Katrijn de Doncker, Erwin de Hoop en Johan de Boer. Alle drie brengen ze een unieke mix van kennis en ervaring met zich mee, waar Ecogroen veel aan heeft. Wie zijn ze nog meer en hoe is het eerste (half) jaar bij Ecogroen bevallen? Je leest het hier.  

Katrijn De Doncker, adviseur ecologie

Haar haren zijn nog nat. Katrijn heeft net een frisse duik genomen in het natuurwater vlakbij kantoor. “Ik houd van het ijskoude water,” lacht ze. Als kind was al duidelijk dat Katrijn een groot natuurhart heeft. “Ik klom in bomen, bouwde samen met mijn zussen kampen tussen de bramen en brandnetels en we wandelde veel met onze ouders.” Haar accent verraadt dat haar wortels in België liggen. Zes jaar geleden vertrok ze naar Nederland om de opleiding Bos- en Natuurbeheer te volgen. “Zo ben ik contact gekomen met Ecogroen. Ik volgde er mijn afstudeerstage en combineerde later één dag Ecogroen met twee dagen docentschap.”  

Inmiddels heeft ze volledig voor Ecogroen gekozen. “Ik houd van de informele sfeer, we werken als een team en fouten maken mag. Het gaat hier ook niet puur om de winst, ik voel dat ik als werknemer belangrijk ben.” De afgelopen maanden hield Katrijn zich vooral bezig met quickscans en ondersteuning bij projecten. Maar ze trok ook collega’s aan hun jas of ze kon bijdragen aan landschapsecologie. En dat kon. “Ik vind het bijzonder dat ik de ruimte krijg om zelf focus aan te brengen in mijn werk. Landschapsecologie laat mijn hart sneller kloppen. Veel van ons werk gaat over behoud van natuur, hier sta je aan de wieg van natuurontwikkeling en dat is fantastisch.”  

Erwin de Hoop, adviseur ecologie

Erwin spreken we tijdens een Teams-meeting. Achter hem staat een grote boekenkast met wel 600 pocketboeken. “Ik verzamel graag strips,” lacht hij. Behalve stripfanaat, is hij ook vrijwilliger in het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. Daar ligt ook de basis voor zijn carrièreswitch. “Ik werkte in de ICT, toen mijn interesse voor natuur flink werd aangewakkerd door mijn toenmalige vriendin. Ik besefte me dat ik in die sector wilde werken, maar dat gaat niet zomaar. Ik besloot daarom vrijwilligerswerk te doen én in deeltijd de opleiding Bos- en Natuurbeheer te volgen.” 

Erwin vond een baan bij Natuurmonumenten, maar na ongeveer tien jaar begon de IT-wereld toch weer te kriebelen. “Ik stapte opnieuw over, maar ontdekte al vrij snel dat deze branche het toch niet voor me was. Kort daarna kreeg ik een tip dat ze bij Ecogroen een adviseur ecologie zochten. We raakten in gesprek en het klikte. Vooral de platte organisatiestructuur sprak me erg aan.” De uitdaging was vooral om er weer in te komen. “Maar hiervoor kreeg ik de ruimte. Fijn.” Erwin beet zich onder meer vast in de herinrichting van een natuurgebied. “Een inhoudelijke klus waarbij we ook de omgeving betrokken. Die combinatie, daar krijg ik energie van.”   

Johan de Boer, teamleider natuurtechniek

Woningcorporaties, terreinbeheerders en ingenieursbureaus. Johan heeft al veel verschillende organisaties van binnen gezien, maar één ding hadden ze gemeen: ze oefenden allemaal invloed uit op de leefomgeving. “Fascinerend vind ik dat,” aldus Johan. “Ik ben graag buiten. We hebben een woonboerderij waar altijd wel een klus op me ligt te wachten én ik stap regelmatig op de mountainbike. Ik geniet dan van de rust, ruimte en schoonheid om me heen. Ik gun dat iedereen en ben ervan overtuigd dat dit overal kan: ook in de stad. Ik werk daarom graag mee aan projecten die dit mogelijk maken.”  

Als teamleider Natuurtechniek van een nieuw team op een nieuwe locatie in Meppel, staat Johan voor een mooie uitdaging. “Het teamgevoel versterken, ons netwerk verbreden en projecten uitvoeren.” Johan is hierbij een verbinder: “Door een luisterend oor te bieden, open en eerlijk te zijn en ook zelf de handen uit de mouwen te steken.” Dit past uitstekend bij de cultuur van Ecogroen. “Je kunt hier je gevoelens delen. Bovendien krijg je als medewerker de ruimte om jezelf te ontplooien en bezig te zijn met de dingen waar jij blij van wordt. Dat is prettig, want ik zie overal kansen waar ik graag mee aan de slag ga.”  

error: Content is protected !!