advies & ingenieursbureau

Maak kennis met onze nieuwe collega’s Silvia van den Muijsenberg en Jeffrey Feijen

Werk jij op dit moment met Ecogroen samen? Dan kan het zijn dat je één van onze nieuwe, bevlogen medewerkers ontmoet: Silvia van den Muijsenberg en Jeffrey Feijen. Jong van lijf en geest, ontzettend leergierig én ieder met hun eigen ambities. Wij zijn erg blij met deze twee nieuwe kanjers. Graag stellen ze zich aan je voor.

Silvia van den Muijsenberg, adviseur ecologie

Bij Silvia steekt herder Doris nieuwsgierig haar snuit boven het werkbureau. Haar Spaanse straathondje Muis ligt schuchter op zijn matje. “Hij moet nog een beetje ontdooien,” legt Silvia uit. Ze is echt een dierenvriend, volgde vanuit die liefde de opleiding Dierenwetenschappen en begon daarna bij de gezondheidsdienst voor dieren (GD). Toch paste de veehouderijsector niet zo goed bij haar. “Ik ben vaak in de natuur te vinden, mijn vriend is ecoloog en ik merkte dat mijn interesse ook veel meer in de groene hoek lag. Ik zocht een baan waarbij ik me kon inzetten voor de Nederlandse natuur.”

Silvia trok de stoute schoenen aan en stuurde een open sollicitatie naar Ecogroen. “Doodeng. Maar ik mocht op kennismakingsgesprek komen en niet snel daarna kon ik aan de slag. Ik moet nog wel veel leren, want ik kom niet uit de sector,” lacht Silvia. Ze bijt zich op dit moment vooral vast in de stikstofberekeningen. “Heel interessant en complex. Ik wil me hier graag in specialiseren.” Haar ervaring bij de gezondheidsdienst voor dieren komt hierbij goed van pas. “Ik had regelmatig contact met dierenartsen en veehouders. Ik ken dus de uitdagingen waar zij voor staan, waardoor ik me goed kan inleven in deze sector.”

Jeffrey Feijen, adviseur natuurtechniek
Voor Jeffrey Feijen was Ecogroen al een bekende. “Ik had hier al een keer stage gelopen voor mijn opleiding Tuin en Landschapsinrichting. Tijdens mijn afstudeerproject ontving ik een app van Marten, die bij Ecogroen mijn stagebegeleider was. Of ik zin had om na mijn opleiding bij Ecogroen aan de slag te gaan. Die rechtstreekse benadering vond ik erg prettig.” Jeffrey hoefde niet lang na te denken over zijn besluit. “De werksfeer is hier tof en mijn werk voelt betekenisvol. Kijk naar de klimaatverandering en de biodiversiteit die achteruit holt: als adviseur natuurtechniek mag ik dit enigszins rechtzetten en de wereld een beetje mooier maken.”

Stilzitten is er voor Jeffrey niet bij: hij is altijd wel met iets bezig. “Ik voetbal twee keer in de week, werk graag in de tuin en ben onlangs toegetreden tot het dorpsbestuur om een dorpsfeest te organiseren. Vrijwilligerswerk vind ik belangrijk: het is leuk en het voelt fijn om voor anderen iets te doen.” Ook binnen Ecogroen pakt hij van alles op: GIS-kaarten maken, samen met projectleiders ramingen opstellen of het veld in met collega’s om van ze te leren. “Heel boeiend. De ecologische kant van een project is voor mij nog onbekend terrein. Daar wil ik graag nog meer over leren. Gelukkig krijg ik daar alle ruimte voor.”

error: Content is protected !!