advies & ingenieursbureau

Van vuursalamander tot forel: lang weekend Ardennen!

Frisse lucht, groene heuvels, een charmant stadje met middeleeuws kasteel en heel veel fascinerende soorten: La Roche-en-Ardenne was het perfecte decor voor ons jaarlijkse Ecogroen-weekend. Na een paar vrolijke dagen kunnen we er weer een jaartje tegenaan.

Vaste prik in het voorjaar: het Ecogroen-teamuitje. Donderdag 16 mei zakten we met het hele gezelschap af naar de Ardennen.

Is het nou werk of plezier, zo’n Ecogroen-weekend? De scheidslijn tussen hobby en werk blijkt vaak flinterdun. Toch vinden we het vooral gezellig om met collega’s een paar dagen op pad te gaan. Weg van kantoor (in sportoutfit/samen achter het fornuis/met een goed glas wijn) leer je elkaar toch anders kennen.

De ecologen hadden hun handen vol aan het bewonderen van vuursalamanders, heel veel soorten korstmossen en ander ‘exotisch’ materiaal. De rest ging mountainbiken, vissen (smakelijke forel!), voetballen en uitslapen (want als het gezellig blijft tot in de late uurtjes…).

Het was een niets-moet-alles-mag-weekend. Alleen voor het avondeten werd iedereen keurig op tijd aan tafel verwacht. Een paar Ecogroeners wilden zich wel om de maaltijd bekommeren. Zelfs voor pannenkoeken bakken (voor veertig hongerige mannen en vrouwen) draaiden ze hun hand niet om.

Nu weer fris aan de slag en een jaartje wachten…

error: Content is protected !!