advies & ingenieursbureau

Ecogroen breidt uit naar Meppel en Arnhem

Kleinschalig blijven, reistijd en CO2-uitstoot besparen én dicht bij onze opdrachtgevers zitten. Voor ons goede redenen om deze zomer twee nieuwe Ecogroen-vestigingen te openen: één in Meppel en één in Arnhem. Samen met onze huidige vestigingen in Zwolle en Amersfoort zijn we zometeen met ruim 60 collega’s verdeeld over 4 locaties in Nederland te vinden. 

De huurcontracten zijn net getekend en onze aannemers zijn tot de zomervakantie hard aan het werk om er echte ‘Ecogroen-kantoren’ van te maken. In Meppel huren we vlak bij het station de 6e verdieping in het kantoor van Woonconcept, met een prachtig uitzicht over het Reestdal en bij goed weer zien we zelfs De Wieden in de verte liggen. In Arnhem vestigen we ons op de eeuwenoude buitenplaats ‘Den Brink’ (Arnhems Buiten), van waaruit je zo de uitgestrekte bossen en heidevelden van de Veluwe opwandelt.

Deze stap scheelt onze Ecogroeners heel veel woon-werk-kilometers én reistijd. Legere treinen, minder auto’s en vooral gezond en fris op de fiets naar het werk.

Sfeerimpressie Arnhem

Sfeerimpressie Meppel

Kleinschalig blijven

Maar vooral willen we collega’s een fijne en inspirerende werkomgeving bieden. De meeste Ecogroeners voelen zich het prettigst in wat kleinere groepen, waar iedereen elkaar goed kent, de lijnen kort zijn en er veel vrijheid is om naar eigen inzicht te handelen. In de praktijk zijn we sinds onze start in 2003 echter elk jaar gegroeid, rustig maar gestaag. Dat is voor ons ook belangrijk, om gezond te blijven – zeker met ons beperkte verloop. Maar hoe doe je dat dan, groeien en toch kleinschalig blijven?

Nou, dat doen wij door met een kleine club Ecogroeners een nieuwe vestiging te starten. Zo zijn in 2018 6 enthousiaste collega’s onze vestiging Amersfoort begonnen. En dat is héél goed bevallen! Mensen ervaren veel vrijheid en verantwoordelijkheid en werken nog steeds – inmiddels met 15 collega’s – veel en plezierig samen binnen het grotere geheel van Ecogroen. Op een vergelijkbare manier starten we nu met ongeveer 10 collega’s in zowel Arnhem als Meppel.

Zin in de toekomst

Dit avontuur biedt kansen voor veel van onze collega’s, nieuwe functies, doorgroeimogelijkheden en een ander werkgebied. Voor opdrachtgevers verandert er feitelijk niet zo veel: dezelfde mensen, korte lijnen, de vertrouwde kwaliteit. Uiteraard zorgvuldig voorbereid! We kijken uit naar deze zomer, een mooie mijlpaal in ons 20-jarige bestaan.

Kom gerust kijken als we geopend zijn, of kom een dagje werken. We streven ernaar om na de zomervakantie over te zijn. Meer weten? Bel gerust. Binnenkort volgen foto’s van onze nieuw ingerichte kantoren!