advies & ingenieursbureau

Ecogroen haalt drie nieuwe, bevlogen professionals in huis

Ecogroen heeft er weer drie bevlogen medewerkers bij. En zij brengen ieder voor zich waardevolle kennis, ervaring en vaardigheden mee naar onze organisatie. Zo moesten we vóór de komst van Bas Reijner regelmatig bij externe professionals aankloppen voor juridisch advies. Nu heeft Ecogroen met hem een eigen groene jurist in huis. En waar de meeste projectleiders van Ecogroen een inhoudelijke achtergrond hebben, is Maartje Scholtens’ kracht juist haar ervaring in de project- en procesmanagement. Jelmer Eggens komt direct uit de collegebanken en neemt behalve actuele kennis, ook een flinke dosis energie en ambitie met zich mee. Een gemêleerd gezelschap dat Ecogroen sinds een half jaartje met veel enthousiasme versterkt. Wil je verder kennismaken? Ze stellen zich graag aan je voor. 

Bas Reijner: jurist met groene vingers

Een wereldverbeteraar is Bas. Als klein jongetje zette hij zich al actief in voor het Wereld Natuur Fonds en nu is hij fondsenwerver bij liefdadigheidsinstelling SEED Madagaskar. Vorig jaar stond hij nog met zijn voeten in de spreekwoordelijke klei om bomen te planten en zo de versnipperende natuur in Madagaskar te verbinden. De passie voor de natuur was er dus van jongs af aan. Hij studeerde rechten, maar zocht ook binnen dit vakgebied altijd naar een groene insteek. Zo was hij bij gemeente Zaanstad en PNO Consultants als jurist vooral bezig met duurzaamheid en omgevingsrecht. Toch bleek dat niet genoeg: hij wilde méér doen voor de natuur. Als jurist én adviseur bij Ecogroen krijgen beide passies nu volledig de ruimte.

Ecogroen heeft altijd ecologen in dienst gehad die konden adviseren over de Wet natuurbescherming. Werd het juridisch zeer complex of afwijkend, dan schakelden we een jurist in die puntjes op de i kon zetten. Maar collega’s en klanten die nu met juridische vragen worstelen, kunnen bij mij terecht. Ik geniet ervan om me in hun vragen te verdiepen en het antwoord zo helder en begrijpelijk mogelijk voor ze te formuleren. Wat ik ook heel prettig vind, is het open contact met iedereen. Ik loop nu een paar maanden mee en hoewel mijn functie als jurist nieuw is in de organisatie, weten mijn collega’s mij toch al goed te vinden. Behalve jurist, ben ik ook ecoloog in opleiding. Ik voer ecologisch onderzoek uit en ben verantwoordelijk voor bijvoorbeeld stikstofberekeningen. Mijn expertise als jurist gaat bij Ecogroen dus samen met werken voor de natuur: voor mij is dit mijn droombaan.”

Jelmer Eggens: doorontwikkelen in de natuurtechniek

Doorzetten en hard werken: Jelmer weet als geen ander wat dat is. Vanuit het speciaal onderwijs, stoomde hij door naar het mbo en later volgde hij de hbo-studie Landschap- en Tuininrichting. In juli 2020 had hij hiervan het diploma op zak en kon hij kiezen uit maar liefst vier banen. Ecogroen gaf hem het beste gevoel en de grote natuurontwikkelingsprojecten voor terreinbeherende organisaties spraken hem enorm aan. Als medewerker natuurtechniek werkt hij tekeningen uit in AutoCAD en QGIS, maakt hij bestekken en ondersteunt hij bij het houden van toezicht op projecten. Ambities zijn er genoeg: over tien jaar zou hij graag als senior mensen aansturen.

“Tijdens je studie ben je steeds met iets anders bezig. Bij Ecogroen mag ik me vastbijten in langlopende projecten. Het is heerlijk om natuurontwikkeling van dichtbij te mogen meemaken, daar doe ik het voor. Zo hebben we bij een project in Neede een aantal nieuwe poelen aangelegd. Ik heb inmiddels geleerd hoe je met een graafmachine goede glooiingen aanlegt. Dat is nog best een kunst, maar zit je eenmaal op de juiste laag met weinig voedingsstoffen en soms oude zaden, dan krijg je op den duur een prachtige vegetatie. Werken bij Ecogroen is verder een prachtige kans om mezelf te ontwikkelen tot zelfstandig adviseur. Het was wel bijzonder om in coronatijd ingewerkt te worden, zeker als starter. Je zit met zoveel vragen. Gelukkig word ik goed beleid en zijn mijn collega’s erg behulpzaam. Inmiddels werk ik een half jaar bij Ecogroen en draai ik lekker mee. Al ben ik ook wel nieuwsgierig naar hoe het is als we allemaal weer op kantoor zitten. Dan zie ik al mijn collega’s eens in het écht.”

Maartje Scholten: ervaren projectmanager met groene ambities

Een ijzersterke combinatie: Maartje heeft niet alleen de opleidingen Politicologie én Bos- en Natuurbeheer afgerond, ze is vooral zeer deskundig op het gebied van project- en procesmanagement. De afgelopen twintig jaar werkte ze als projectmanager bij diverse overheden aan integrale gebiedsontwikkeling waarin onderwerpen als stedenbouw, recreatie, landschap en natuur vaak een centrale rol speelden. Maar steeds vaker begon haar groene hart te bonzen: ze wilde als doorgewinterde projectmanager liever bijdragen aan meer en betere natuur in Nederland. En dat is wat ze nu bij Ecogroen naar hartenlust kan gaan doen.

“Ik wil opdrachtgevers niet alleen vertellen wat ze verplicht zijn te doen als het gaat om gebiedsontwikkeling, maar ze ook enthousiast maken om méér te doen. Ik merk ook dat klanten daar voor openstaan: er is steeds meer aandacht voor de natuur en we kunnen steeds eerder in het proces meedenken. Een goed voorbeeld hiervan is het project voor het Overijsselse Natuurnetwerk Nederland. Daar kijken we wat nú nodig is en wat nú kan, maar we inventariseren ook de ontwikkelingskansen voor de lange termijn. Als projectmanager werk ik daarbij samen met zowel de ecologen als beleidsmakers. Het geeft me veel energie dat ik als projectmanager die verschillende schaalniveaus bij elkaar kan brengen en zo meer én betere natuur écht mogelijk maak.” 

Contact opnemen met een van onze (nieuwe) collega’s? U vindt het hele overzicht op onze contactpagina.

error: Content is protected !!