advies & ingenieursbureau

Teamleiderswissel natuurbeleid en planvorming

Anton Alberts werkte al ruim tien jaar bij Ecogroen als ecoloog en volgt per 1 april 2019 Frank Samsen op in de rol van teamleider natuurbeleid en planvorming. Hij heeft een bewezen ‘Ecogroen DNA’ en licht zijn motivatie graag toe:

“De afgelopen 15 jaar heb ik vooral als adviseur en projectleider ecologie gewerkt. Ik begon bij ingenieursbureau Tebodin in Groningen, later werd dat Ecogroen. Inmiddels heb ik me ontwikkeld tot specialist op het gebied van complexe ecologisch- juridische toetsingen. Die inhoud vind ik enorm boeiend. Tegelijk hou ik ook van afwisseling en dynamiek. Bij Ecogroen krijg ik alle ruimte om daar invulling aan te geven. Zo werd ik regelmatig bij verschillende opdrachtgevers gedetacheerd, zoals bij Vitens en de Provincie Flevoland. Maar toen kwam de interne functie voor teamleider ecologie vrij, voor mij een geweldige kans om meer dynamiek en verantwoordelijkheid te krijgen binnen mijn eigen bedrijf.”

Korte lijnen

“Ik heb Ecogroen de afgelopen jaren sterk zien groeien, maar het bedrijf voelt nog altijd klein en hecht: iedereen loopt heel makkelijk bij elkaar naar binnen. Ongeveer de helft van de week besteed ik aan mijn teamleiderstaken, de andere helft doe ik inhoudelijk werk. Zo is de teamleidersfunctie bij Ecogroen ingericht, heel dicht bij de teamleden, opdrachtgevers en de inhoud van de projecten. Zo kan ik met collega’s inhoudelijk blijven sparren en blijf ik op de hoogte wat er speelt. Dat vind ik als teamleider heel belangrijk. Elke ecoloog heeft zijn eigen specifieke kennis, daar moet je gebruik van maken. Snel schakelen en zorgen dat de juiste persoon op de juiste plek zit, dat vind ik leuk. Dat ik nu nog persoonlijker bij collega’s betrokken ben, vind ik heel erg fijn.”

Veel ideeën

“Vanuit mijn nieuwe rol kan ik mij meer met de koers van Ecogroen bezig houden. Ik heb altijd veel ideeën gehad en heb plezier in het ontwikkelen van nieuwe dingen en het verbeteren van producten en processen. Voor de korte termijn staan het nog intensiever delen van kennis met elkaar op de planning en het beter gebruik maken van elkaars kwaliteiten.”

Vragen? Bel me gerust!