advies & ingenieursbureau

Vacature: Adviseur ecologie gebiedsbescherming, Amersfoort (32 – 40 uur)

Ecogroen is een ecologisch advies- en ingenieursbureau dat bruist van de ambitie. Naast het leveren van hoogwaardig advies staan werkplezier en persoonlijke ontwikkeling centraal. Wij werken in een team van ca. 50 professionals vanuit onze vestigingen in Zwolle en Amersfoort. Onze kernactiviteiten zijn ‘ecologisch onderzoek’ en ‘natuurontwikkeling’, maar we werken in de gehele keten van beleid tot en met uitvoering. Naast het beantwoorden van juridisch – ecologische vraagstukken, richt ons werk zich op het opstellen van beheer- en inrichtingsplannen, advisering over klimaatverandering, biodiversiteit, verduurzaming van stad en platteland en allerhande hieraan gerelateerde soort specifieke onderzoeken. De klantenkring bestaat uit overheden, terreinbeherende instanties, bedrijven en particulieren. Ons werkgebied bevindt zich vooral in Midden- en Noord-Nederland, maar breidt zich steeds verder uit.

Onze kernwaarden vormen het fundament van ons bedrijf en beschrijven hoe wij dag in dag uit met elkaar samenwerken. Om deel uit te kunnen maken van ons team is het noodzakelijk dat jij jezelf niet alleen in deze waarden herkent, maar ook dat je gemotiveerd bent om deze kernwaarden vol overgave te bewaken. Op basis van deze gedeelde waarden werken wij al vele jaren harmonieus samen. Dit doen wij met veel ruimte voor elke individu om zichzelf te zijn en zich te ontwikkelen. Dit alles met veel respect voor elkaar en onze opdrachtgevers.

We zoeken een nieuwe collega

De vraag naar onze diensten neemt verder toe. Op dit moment zijn we op zoek naar een nieuwe collega voor een adviseursfunctie, gericht op complexe toetsingen aan gebiedsbescherming. Het belangrijkste voor deze functie is dat je energie krijgt van het uitvoeren van literatuurstudies, het analyseren en samenbrengen van uiteenlopende soorten data, het afwegen van belangen en het zorgvuldig en navolgbaar rapporteren.

Je hebt een academische opleiding met een specialisatie ecologie. Je gaat je bezig houden met effectstudies ten aanzien van beschermde gebieden, zoals Natura 2000 en het Natuurnetwerk Nederland (NNN). Ook vraagstukken rondom het stikstofdossier maken onderdeel uit van je werk. Geen dag is hetzelfde; het ene moment adviseer je collega’s hoe om te gaan met wetgeving bij een natuurontwikkelingsproject, dan weer spar je met een klant over oplossingsrichtingen voor de uitbreiding van een woonwijk en vervolgens werk je in alle rust dagen achteréén aan een uitgebreide effectstudie.

Voor deze functie is het gewenst dat je enige relevante werkervaring hebt, bij voorkeur in een functie waarbij je al te maken hebt gehad met de Wet natuurbescherming. Je bent schriftelijk zeer vaardig. Niet alleen wat betreft het aanbrengen van structuur, spelling en grammatica maar vooral ook als het gaat om het aansluiten bij de behoefte en het kennisniveau van de lezer. Het is mooi meegenomen als je je op dit moment al comfortabel voelt bij het adviseren van onze opdrachtgevers. Start je liever met een invulling van de functie ‘iets meer op de achtergrond’, dan is dat ook mogelijk. Daarnaast ben je ambitieus en wil je je de komende jaren onder begeleiding van onze experts verder ontwikkelen binnen dit uitdagende vakgebied.

Wij bieden

Wij bieden een werkomgeving die primair is ingericht om prettig te werken – in een informele, maar vooral professionele sfeer waarin iedereen streeft naar kwaliteit en ontwikkeling. Je komt terecht in een kleine, enthousiaste groep mensen (15 personen) waarmee je intensief samenwerkt voor onze opdrachtgevers.

Doorgroeimogelijkheden zijn in ruime mate aanwezig; je krijgt veel ruimte, verantwoordelijkheden die bij je passen en wordt regelmatig uitgedaagd je grenzen te verleggen. Je krijgt uiteraard een uitgebreid inwerkprogramma waarbij je je collega’s, opdrachtgevers, projecten en de mogelijkheden binnen onze organisatie leert kennen. Er is daarbij ruim voldoende kennis en senioriteit aanwezig om je intensief te begeleiden, zodat je snel kennis en ervaring op doet en vaardigheden ontwikkelt. Onze arbeidsvoorwaarden zijn prima in orde, waaronder een winstdeling en diverse regelingen gericht op gezond en ontspannen werken.

Geïnteresseerd?

Herken jij je in onze bedrijfsvisie en bovenstaand profiel? Wil je meer informatie over deze functie of ons bedrijf? Bel dan vooral met teamleider ecologie David Sietses (06-14201913) of vestigingsleider Erik Riphagen (06- 51281541)! Reacties ontvangen wij graag op sollicitatieamersfoort@ecogroen.nl vóór 8 oktober 2021. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 11 oktober.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.