advies & ingenieursbureau

Vacature: Vestigingsmanager met passie voor natuur en landschap

Werklocatie Zwolle Aantal uren 32-40
Opleidingsniveau WO Carrièreniveau Senior

Ecogroen is een ecologisch advies- en ingenieursbureau. Wij houden ons – van beleid tot uitvoering – bezig met ecologisch onderzoek en natuurontwikkeling. Naast het leveren van hoogwaardig advies, staan werkplezier en persoonlijke ontwikkeling centraal. Ecogroen breidt uit met twee nieuwe vestigingen en is daarom op zoek naar een inspirerende vestigingsmanager voor onze locatie in Zwolle, waar ongeveer 20 professionals werken.

Als vestigingsmanager zorg je voor tevreden collega’s en opdrachtgevers, draag je bij aan een professioneel en financieel gezond Ecogroen en bewaak je onze kernwaarden, vooral door zelf het goede voorbeeld te geven. Naast deze kerntaken, krijg je alle ruimte om – afhankelijk van je ambities – ook bij te dragen aan projecten in ons boeiende en zeer relevante werkveld. Ben jij de vestigingsmanager die wij zoeken? Of ben je als ervaren teamleider toe aan een volgende stap? Lees dan verder.

Wat ga je doen?

 • Je stuurt twee teamleiders en een officemanager aan en bent zichtbaar en toegankelijk voor het hele team. Je inspireert en verbindt mensen en zorgt voor een sfeer die past bij een informele, betrokken en ambitieuze organisatie.
 • Je stimuleert persoonlijke en vakmatige ontwikkeling en geeft hierin het goede voorbeeld. Je zorgt voor een veilige omgeving waarin mensen risico’s durven te nemen en mogen leren van fouten.
 • Je bewaakt de kwaliteit van onze producten en diensten en bent aanjager van continue ontwikkeling op dit vlak.
 • Je maakt een realistische begroting voor je vestiging, monitort de resultaten en stuurt bij waar nodig.
 • Je bent verantwoordelijk, ondersteund door de officemanager, voor een (bescheiden) administratie van o.a. uren en projecten. Onze centrale afdeling Bedrijfsvoering zorgt voor alles wat redelijkerwijs niet in de vestiging zelf kan worden georganiseerd, zoals een personeelshandboek, loonbetalingen, verzekeringen, ICT en marketing. Dit maakt dat jij je handen vrij hebt voor onze mensen, opdrachtgevers en projecten.
 • Je werkt een deel van je tijd mee in de rol van projectleider, senior adviseur of relatiebeheerder en zorgt er op die manier voor dat je contact houdt met de inhoud van ons vakgebied, opdrachtgevers en collega’s.

Wat vragen wij?

 • Je bent empathisch, toegankelijk en betrouwbaar.
 • Je bent een energieke, ervaren manager die anderen inspireert en meekrijgt.
 • Je herkent je volledig in de kernwaarden van Ecogroen en draagt ze uit in woord en daad.
 • Je bent een generalist in ons werkveld en staat graag met je laarzen in de klei.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met het werken in een commerciële omgeving.

Wat bieden wij?

Met veel passie en plezier je werk doen en bijdragen aan een natuurlijker Nederland: daar gaat Ecogroen voor. Jouw welzijn staat hierbij voorop, want gaat het goed met jou, dan gaat het ook goed met Ecogroen. Ga je bij ons aan de slag, dan kijken we dus in de eerste plaats naar wie jij bent, wat je talenten zijn en hoe die in je werk het beste tot zijn recht komen. Je hoeft niet overal goed in te zijn, we hebben een divers team en benutten elkaars talenten door optimaal samen te werken.

Je krijgt veel ruimte om je werk naar eigen inzicht in te richten en jezelf te ontwikkelen in de richting die voor jou belangrijk is. Je krijgt verantwoordelijkheden die bij je passen en dagen je met regelmaat uit je grenzen te verleggen. We werken hard, maar maken ook veel plezier. Dat doen we tijdens het werk, maar ook buiten kantoortijden. Het jaarlijkse Ecogroen-weekend is inmiddels beroemd.

Ons salaris is marktconform (functieschaal loopt van € 5.200 tot € 7.745 op basis van een 40-urige werkweek) met daarbovenop een winstuitkering en 25 vakantiedagen. Onze secundaire voorwaarden zijn volledig ingericht op de behoeftes van onze medewerkers. Denk aan flexibele werktijden, de vrijheid om naar eigen inzicht thuis te werken, gratis toegang tot een psycholoog, stoelmassages, ruime opleidingsmogelijkheden en een tijd-voor-tijd-regeling voor alle functies.

Wie zijn wij?

Ecogroen is een ecologisch advies- en ingenieursbureau en wij bruisen van de ambitie. In 2003 startten we op een zolderkamertje in hartje Zwolle en op dit moment werken wij met ruim 55 professionals vanuit onze vestigingen in Zwolle en Amersfoort. Binnenkort openen wij nog twee vestigingen, wat ook de reden is dat deze functie in Zwolle vrijkomt. We streven naar kleine vestigingen (10-30 personen) met veel vrijheid en verantwoordelijkheid, dicht bij onze medewerkers en klanten.

Wat doen wij?
We houden ons bezig met ecologisch onderzoek en natuurontwikkeling in de breedste zin van het woord. We inventariseren en analyseren soorten en systemen, voeren onderzoek uit in het kader van natuurwetgeving, stellen beheer- en inrichtingsplannen op, voeren toezicht en directie tijdens de uitvoering en adviseren over thema’s als klimaatverandering en biodiversiteit. Onze opdrachtgevers zijn vooral provincies, gemeente en waterschappen, bedrijven en de grote terreinbeheerders.

Wat is ons DNA?
Plezier hebben in wat je doet en samen met vakgenoten streven naar maximale klanttevredenheid en de hoogst haalbare kwaliteit. Dit doen wij aan de hand van vier kernwaarden: zij vormen het kloppend hart van ons bedrijf en drukken uit hoe wij met elkaar en onze klanten willen omgaan. Kom je bij ons werken? Dan is het belangrijk dat jij je in die kernwaarden herkent en ze ook uitdraagt. Onze kernwaarden zijn:

 1. We zijn hard op de inhoud en zacht op de relatie
 2. We gaan voor duurzame relaties
 3. We verbeteren en vernieuwen continu
 4. We zijn samen verantwoordelijk

Solliciteren of vragen? Laat van je horen.

Ben jij de vestigingsmanager die wij zoeken? Of ben je als ervaren teamleider toe aan een volgende stap? Stuur dan je motivatiebrief en cv naar sollicitatie@ecogroen.nl. Je kunt solliciteren tot 8 december 2021. Heb je vragen? Neem gerust contact op met Guus Engelbertink (directeur).

Recruitment- en wervingsbureaus hoeven geen contact met ons op te nemen. Wij werven graag zelf onze kandidaten.