advies & ingenieursbureau

Wagenpark wordt elektrisch

Wel of geen Corona, we gaan gewoon door met het verduurzamen van ons bedrijf. Afgelopen maand hebben we weer drie nieuwe, volledig elektrische Renault Zoë’s aan ons wagenpark toegevoegd. Eind van dit jaar willen we al onze personenauto’s hebben vervangen voor elektrische. En daar blijft het niet bij.

Elke dag werken we aan een groener Nederland. Dat we ook onze bedrijfsvoering verduurzamen vinden we daarom vanzelfsprekend. Onze kantoren liggen op loopafstand van het station, alle medewerkers hebben al een NS-Business Card voor zakelijk gebruik en we stimuleren thuiswerken om vervoer zo veel mogelijk te beperken.

Op tijd begonnen

Onze eerste elektrische bedrijfsauto kochten we bijna 5 jaar geleden, dit jaar verwachten wij volledig over te schakelen met onze personenauto’s. Onze keuze is gevallen op de Renault Zoë, comfortabel en met ruim voldoende bereik. Waar voor onze ‘fossiele’ auto’s gold: ‘zo min mogelijk gebruiken’, willen we dat de elektrische auto’s zo veel mogelijk fossiele kilometers vervangen. Daarom stellen we de auto’s buiten werktijd ook beschikbaar aan een aantal collega’s die veel op de weg zitten.

Onze wagenparkbeheerder Ben vol trots bij zijn nieuwe aanwinst

Ook op twee wielen

Na de zomer starten we een test met het aanbieden van speed pedelecs en elektrische scooters. Daarmee willen we onze collega’s die tussen ca. 10 en 25 kilometer van kantoor een goed alternatief bieden voor de auto. Op naar een duurzame toekomst. Het kan natuurlijk altijd sneller, maar we zijn op de goede weg!