advies & ingenieursbureau

Projectleider én junior adviseur natuurontwikkeling (32 – 40 uur)

Ecogroen is een ecologisch advies- en ingenieursbureau dat bruist van de ambitie. Naast het leveren van hoogwaardig advies staan werkplezier en persoonlijke ontwikkeling centraal. In 2003 klassiek gestart met 3 man op een zolderkamer in hartje Zwolle en nu al weer met ruim 50 professionals vanuit onze vestigingen in Zwolle en Amersfoort. Onze kernactiviteiten zijn nog altijd ‘ecologisch onderzoek’ en ‘natuurontwikkeling’, maar we werken in de gehele keten van beleid tot en met uitvoering. De klantenkring bestaat uit overheden, terreinbeherende instanties, bedrijven en particulieren. Ons werkgebied bevindt zich vooral in Midden- en Noord-Nederland, maar breidt zich steeds verder uit richting met name het westen.

We zoeken 2 nieuwe collega’s

In verband met de sterk toenemende vraag naar water- en natuur gerelateerde inrichtingsprojecten, hebben we behoefte aan versterking van ons team natuurontwikkeling. Het gaat zowel om een ervaren projectleider als een junior adviseur, beiden in te vullen in Zwolle. Hieronder een schets van beide profielen:

Projectleider natuurontwikkeling
We zoeken een inspirerende persoonlijkheid met hbo of wo werk- en denkniveau, met minimaal 3 jaar ervaring in de rol van projectleider. Je hebt een brede basis op het gebied van ecologie, hydrologie, wetgeving, beleid, contractvorming en realisatie, maar beschikt bovenal over uitstekende organisatorische, communicatieve en commerciële vaardigheden. Je bent in staat om je projectteamleden te inspireren, geeft het goede voorbeeld in het omgaan met vrijheid en het nemen van verantwoordelijkheid en weet gelijktijdig de kwaliteit van producten en diensten te borgen. Je kan jezelf zowel mondeling als op schrift goed uit te drukken en bent in staat de behoefte van opdrachtgevers te vertalen naar heldere voorstellen en adviezen. Vanzelfsprekend heb je een waardevol netwerk bij provincies, waterschappen, aannemers en terreinbeherende organisaties.

Junior adviseur natuurontwikkeling
Je hebt je opleiding bij voorkeur op Hogeschool Van Hall Larenstein gevolgd met een specialisatie in de richting van (natuur)techniek. Maar ook mensen met een opleiding in de Grond- Weg en Waterbouw of een groene opleiding op MBO niveau komen in aanmerking voor deze functie. Werkervaring is geen vereiste, deze vacature staat ook open voor schoolverlaters. Kennis van, maar vooral interesse in natuur en landschap, zijn wel een voorwaarde om een goede vertaalslag van ontwerp naar uitvoering te maken. Het uitvoeren van terreininventarisaties, het opzetten van CAD- en GIS tekeningen, het opstellen van RAW en UAV-gc uitvoeringscontracten, kostenramingen en het houden van toezicht vormen de basis van je werkzaamheden. Je wordt intensief begeleid en krijgt de ruimte om aan een grote diversiteit van projecten en opdrachtgevers te werken. Tijdens de inwerkperiode krijg je een goed beeld van ons werkveld, leren wij jouw talenten kennen en ontdek jij je mogelijkheden binnen onze organisatie.

Voor beide functies geldt dat je je in de volgende karakterschets herkent
Je hebt een professionele werkhouding, maar voelt je vooral thuis in een informele werkomgeving waar relativeringsvermogen en humor de sfeer bepalen. Je bent respectvol naar je omgeving, maar bewaakt je grenzen goed en schroomt niet om je eigen inzichten te delen met collega’s en klanten. Je geniet ervan om zaken goed te organiseren en haalt voldoening uit het ontzorgen van onze opdrachtgevers. Je hebt de ambitie om een dragende kracht te worden binnen ons groeiende bedrijf.

Wij bieden

Wij bieden een werkomgeving die primair is ingericht om prettig te werken – in een informele, maar vooral professionele sfeer waarin iedereen streeft naar kwaliteit en ontwikkeling. Je komt terecht in een gemotiveerd en betrokken team, waarbij niet alleen hard wordt gewerkt maar we ook samen sporten, regelmatig een potje poolen of tafeltennissen en elk jaar een lang weekend weg gaan met elkaar. Doorgroeimogelijkheden zijn in ruime mate aanwezig; je krijgt verantwoordelijkheden die bij je passen en wordt uitgedaagd je grenzen te verleggen. Onze arbeidsvoorwaarden zijn goed, waaronder een winstdeling.

Geïnteresseerd?

Herken jij je in onze bedrijfsvisie en in één van bovenstaande profielen? Twijfel je over je geschiktheid of wil je meer informatie over deze functie of ons bedrijf? Bel dan gerust met teamleider Marten Meyling (06- 11883057) of directeur Guus Engelbertink (06-46394167). Wij selecteren in eerste instantie op een goede match tussen de persoon en onze organisatie (kernwaarden, talent en motivatie) en pas daarna op kennis en ervaring.

Reacties ontvangen wij graag op sollicitatie@ecogroen.nl. Interessante kandidaten nodigen wij z.s.m. na ontvangst van de sollicitatie uit voor een nadere kennismaking, wacht dus niet te lang! De vacature staat voor onbepaalde tijd open en sluiten wij pas nadat wij de juiste mensen hebben aangenomen.