advies & ingenieursbureau

Projectleider én junior adviseur natuurontwikkeling (32 – 40 uur)

Ecogroen is een ecologisch advies- en ingenieursbureau dat bruist van de ambitie. Naast het leveren van hoogwaardig advies staan werkplezier en persoonlijke ontwikkeling centraal. Wij werken in een team van ca. 45 professionals vanuit onze vestigingen in Zwolle en Amersfoort. Onze kernactiviteiten zijn ‘ecologisch onderzoek’ en ‘natuurontwikkeling’, maar we werken in de gehele keten van beleid tot en met uitvoering. De klantenkring bestaat uit overheden, terreinbeherende instanties, bedrijven en particulieren. Ons werkgebied bevindt zich vooral in Midden- en Noord-Nederland, maar breidt zich steeds verder uit richting met name het westen.

We zoeken 2 nieuwe collega’s

In verband met de sterk toenemende vraag naar water- en natuur gerelateerde inrichtingsprojecten (veelal in het kader van de KRW, PAS en Natura 2000), hebben we behoefte aan versterking van ons team natuurontwikkeling. Het gaat zowel om een ervaren projectleider als een junior adviseur. Samen vormen ze de basis voor een nieuw team natuurontwikkeling op onze vestiging in Amersfoort. Om een goede opleiding en prettige samenwerking te garanderen, wordt (zeker het eerste jaar) intensief samengewerkt met de collega’s in Zwolle. Hieronder een schets van beide profielen:

Projectleider natuurontwikkeling

We zoeken een inspirerende persoonlijkheid met hbo of wo werk- en denkniveau, minimaal 10 jaar ervaring in ons vakgebied en op zijn minst 3 jaar ervaring in de rol van projectleider. Je hebt een brede basis op het gebied van ecologie, hydrologie, wetgeving, beleid, contractvorming en realisatie, maar beschikt bovenal over uitstekende organiserende, communicatieve en commerciële vaardigheden. Je bent in staat om je projectteamleden te inspireren, geeft het goede voorbeeld in het omgaan met vrijheid en het nemen van verantwoordelijkheid en weet gelijktijdig de kwaliteit van producten en diensten te borgen. Je weet jezelf zowel mondeling als op schrift goed uit te drukken en bent in staat de behoefte van opdrachtgevers te vertalen naar heldere voorstellen en adviezen. Vanzelfsprekend heb je een waardevol netwerk bij provincies, waterschappen, aannemers en terreinbeherende organisaties, bij voorkeur in het westen van Nederland. Talent en ambitie om op termijn door te groeien naar een teamleidersfunctie zijn een pré.

Junior adviseur natuurontwikkeling

Je hebt je opleiding bij voorkeur op Hogeschool Van Hall Larenstein gevolgd met een specialisatie in de richting van (natuur)techniek. Werkervaring is geen vereiste, deze vacature staat  ook open voor schoolverlaters. Kennis van, maar vooral interesse in natuur en landschap, zijn een voorwaarde om een goede vertaalslag van ontwerp naar uitvoering te maken. Het uitvoeren van terreininventarisaties, het opzetten van CAD- en GIS tekeningen, het opstellen van RAW en UAV-gc uitvoeringscontracten, kostenramingen en het houden van toezicht vormen de basis van je werkzaamheden. Je wordt intensief begeleid en krijgt de ruimte om aan een grote diversiteit van projecten en opdrachtgevers te werken. Door een gedegen inwerkperiode krijg je een goed beeld van ons werkveld, leren wij jouw talenten kennen en ontdek jij je mogelijkheden binnen onze organisatie.

Voor beide functies geldt dat je je in de volgende karakterschets herkent

Je hebt een professionele werkhouding, maar voelt je vooral thuis in een informele werkomgeving waar relativeringsvermogen en humor de sfeer bepalen. Je bent respectvol naar je omgeving, maar bewaakt je grenzen goed en schroomt niet om je eigen inzichten te delen met collega’s en klanten. Je geniet ervan om zaken goed te organiseren en haalt voldoening uit het ontzorgen van onze opdrachtgevers. Je hebt de ambitie om een dragende kracht te worden binnen ons groeiende bedrijf.

Wij bieden

Wij bieden een werkomgeving die primair is ingericht om prettig te werken – in een informele, maar vooral professionele sfeer waarin iedereen streeft naar kwaliteit en ontwikkeling. Dat resulteert in een gemotiveerd en betrokken team, hoge kwaliteit van producten en diensten en zeer tevreden opdrachtgevers. Doorgroeimogelijkheden zijn in ruime mate aanwezig; je krijgt verantwoordelijkheden die bij je passen. Onze arbeidsvoorwaarden zijn marktconform met daar bovenop een winstdeling.

Geïnteresseerd?

Herken jij je in onze bedrijfsvisie en in één van bovenstaande profielen? Twijfel je over je geschiktheid of wil je meer informatie over deze functies of ons bedrijf? Bel dan gerust met teamleider Marten Meyling (06- 11883057) of directeur/ eigenaar Guus Engelbertink (06-46394167). Ook als je niet helemaal voldoet aan de gevraagde profielen, verzoeken wij je om te solliciteren. Wij selecteren in eerste instantie op een goede match tussen de persoon en onze organisatie (kernwaarden, talent en motivatie) en pas daarna op kennis en ervaring.

Reacties ontvangen wij graag op sollicitatie@ecogroen.nl, uiterlijk 1 mei 2019. Interessante kandidaten nodigen wij z.s.m. na ontvangst van de sollicitatie uit voor een nadere kennismaking.