advies & ingenieursbureau

Onze sollicitatieprocedure

Overweeg je te solliciteren bij Ecogroen of heb je net je motivatiebrief naar ons verstuurd? Dan is het fijn om te weten wat je kunt verwachten tijdens de sollicitatieprocedure. Je leest er op deze pagina meer over.     

Het succes van Ecogroen hangt af van de kwaliteit die onze medewerkers leveren. Zij – en in de toekomst misschien ook jij – zijn ons levend kapitaal. Wij willen zeker weten dat we de juiste mensen werven en nemen daarom uitgebreid de tijd om elkaar en elkaars verwachtingen te leren kennen.

Hierbij staat niet jouw curriculum centraal, maar wie jij bent als mens. Past jouw persoonlijkheid in onze organisatie, omarm jij de kernwaarden van ons bedrijf en zie jij het zitten om voor langere tijd bij ons te werken? Dat is wat we samen met jou willen verkennen, op een open, eerlijke en informele manier.

Wij nemen uitgebreid de tijd om elkaar en elkaars verwachtingen te leren kennen.
Wij nemen uitgebreid de tijd om elkaar en elkaars verwachtingen te leren kennen.

De sollicitatieprocedure

1. Je hebt gesolliciteerd
Binnen een week na het versturen van je motivatie, krijg je van onze teamleider of vestigingsleider een ontvangstbevestiging. Hij of zij blijft tijdens het sollicitatieproces jouw contactpersoon. Nodigen wij je niet uit voor een gesprek, dan leggen we uit waarom. We hopen je met die feedback verder te helpen bij sollicitaties in de toekomst.

2. Kennismakingsgesprek
We hebben geen HR-afdeling. Je gaat direct in gesprek met de mensen met wie je gaat samenwerken. In het gesprek leren we elkaar beter kennen en vertellen we je meer over onze organisatie. De vacature is het vertrekpunt, maar we kijken verder dan dat. Waar zit jouw talent, waar krijg je energie van en ook, pas jij bij Ecogroen?

3. Verdiepingsgesprek(ken)
In deze fase verdiepen we de kennismaking in één of meerdere vervolggesprekken en vertellen we meer over onze diensten. Soms leggen we je een casus voor of maak je een assessment. Ook maken we een ronde op kantoor voor een korte kennismaking met ons team. Voelt het aan beide kanten goed? Dan vragen we je om een aantal referenties aan te dragen.

4. Referentiecheck
We gaan je referenties na: om te ontdekken of wij een juist beeld van jou hebben én om te horen wat jij van ons – als werkgever – nodig hebt om optimaal te functioneren. Als er nog dingen naar voren komen die vragen oproepen, dan nodigen we je mogelijk nog uit voor een aanvullend gesprek.

5. Het uiteindelijke besluit
Wanneer zowel jij als wij een samenwerking zien zitten, bespreken we de arbeidsvoorwaarden en doen we je een contractvoorstel. Zijn we het eens over de hoofdlijnen, dan ontvang je per mail de arbeidsovereenkomst. Eventuele onduidelijkheden helderen we op of passen we aan. Als je een proforma loonstrook wil ontvangen, dan kan dat.

6. Welkom bij Ecogroen!
Per mail of telefoon maken we je arbeidsovereenkomst definitief. Vóór je eerste werkdag ontvang je van ons meer informatie over je start bij Ecogroen en hoe je inwerkperiode er in grote lijnen uit gaat zien. Zo kun je op een ontspannen manier beginnen. Welkom bij Ecogroen!

error: Content is protected !!