advies & ingenieursbureau

Vacature: adviseur ecologie, Zwolle (junior/medior, 32-40 uur)

Ecogroen is een ecologisch advies- en ingenieursbureau dat bruist van de ambitie. Naast het leveren van hoogwaardig advies staan werkplezier en persoonlijke ontwikkeling centraal. Wij werken in een team van ca. 50 professionals vanuit onze vestigingen in Zwolle en Amersfoort. Onze kernactiviteiten zijn ‘ecologisch onderzoek’ en ‘natuurontwikkeling’, maar we werken in de gehele keten van beleid tot en met uitvoering. De klantenkring bestaat uit overheden, terreinbeherende instanties, bedrijven en particulieren. Ons werkgebied bevindt zich vooral in Midden- en Noord-Nederland, maar breidt zich steeds verder uit, vooral richting het westen.

Onze kernwaarden vormen het fundament van ons bedrijf en beschrijven hoe wij dag in dag uit met elkaar samenwerken. Om deel uit te kunnen maken van ons team is het noodzakelijk dat jij jezelf hier niet alleen in herkent, maar ook dat je gemotiveerd bent om deze kernwaarden vol overgave te bewaken. Op basis van deze gedeelde waarden werken wij al vele jaren harmonieus samen. Dit doen wij met veel ruimte voor elk individu om zichzelf te zijn en zich te ontwikkelen en met veel respect voor elkaar en onze opdrachtgevers.

We zoeken een nieuwe collega

De vraag naar onze diensten neemt verder toe. Het gaat daarbij niet alleen om juridisch-ecologische vraagstukken, maar bv. ook om het opstellen van beheer- en inrichtingsplannen, advisering over klimaatverandering, biodiversiteit, verduurzaming van stad en platteland en allerhande hieraan gerelateerde soortspecifieke onderzoeken. We staan op dit moment te springen om een leergierige, ambitieuze collega voor onze vestiging in Zwolle. Het gaat om een adviseursfunctie, waarbij het zwaartepunt ligt op de bescherming van gebouwbewonende soorten, zoals huismus, gierzwaluw en vleermuizen, veelal in relatie tot de verduurzamingsopgave van Nederland.

Je hebt een HBO of universitaire opleiding afgerond met een specialisatie ecologie. Bij voorkeur heb je al enige jaren werkervaring, maar dat is niet noodzakelijk. Wél heel belangrijk: je draagt graag bij aan bouw- en verduurzamingsprojecten én je hebt grote interesse voor gebouwbewonende soorten. Je kennis over dit onderwerp breid je graag verder uit. Je wordt van A tot Z betrokken bij onze projecten: contact met opdrachtgevers, het opstellen van offertes, veldonderzoek, analyse, rapportage en advies, tot en met ecologische begeleiding in het veld. Je wordt hierin ondersteund door onze senior ecologen/ projectleiders, intensief samenwerken is binnen Ecogroen een vanzelfsprekendheid.

Je bent organisatorisch sterk en voelt je verantwoordelijk voor een goed verloop van een project. Het betreft een dynamische functie waarin je aan veel verschillende projecten tegelijk werkt en veel contact hebt met collega’s en opdrachtgevers. Belangrijke opdrachtgevers zijn woningcorporaties, gemeentes en aannemers. Het toetsen van ontwikkelingen aan natuurwetgeving, het schrijven van rapportages (zoals natuurtoetsen en ontheffingsaanvragen) en het adviseren over passende mitigatieoplossingen zijn belangrijke componenten in je werk. Goede communicatieve vaardigheden (zowel schriftelijk als mondeling) zijn dan ook essentieel voor deze functie.

Wij bieden

Wij bieden een werkomgeving die primair is ingericht om prettig te werken – in een informele, maar vooral professionele sfeer waarin iedereen streeft naar kwaliteit en ontwikkeling. Je komt terecht in een gemotiveerd en betrokken team, waarbij niet alleen hard wordt gewerkt maar we ook samen sporten, regelmatig een potje poolen of tafeltennissen en sinds onze oprichting elk jaar een lang weekend weg gaan samen. We besteden veel aandacht aan opleiding en begeleiding van onze mensen en je krijgt verantwoordelijkheden die bij je passen. Onze arbeidsvoorwaarden zijn goed, waaronder een winstdeling

Geïnteresseerd?

Herken jij je in onze bedrijfsvisie en in bovenstaand profiel? Wil je meer informatie over deze functie of over ons bedrijf, of twijfel je over je geschiktheid? Bel dan gerust met teamleider Anton Alberts (06 – 30053296). Reacties ontvangen wij graag op sollicitatiezwolle@ecogroen.nl, uiterlijk op 25 juni 2021. Interessante kandidaten nodigen wij z.s.m. na ontvangst van de sollicitatie uit voor een nadere kennismaking, wat ons betreft kan je niet snel genoeg beginnen!