advies & ingenieursbureau

Vacature: GIS-specialist/data-analist groenblauwe leefomgeving (28-40 uur)

Ecogroen is een ecologisch advies- en ingenieursbureau dat bruist van de ambitie. Naast het leveren van hoogwaardig advies staan werkplezier en persoonlijke ontwikkeling centraal. Wij werken in een team van ca. 50 professionals vanuit onze vestigingen in Zwolle en Amersfoort. Onze kernactiviteiten zijn ‘ecologisch onderzoek’ en ‘natuurontwikkeling’, maar we werken in de gehele keten van beleid tot en met uitvoering. De klantenkring bestaat uit overheden, terreinbeherende instanties, bedrijven en particulieren. Ons werkgebied bevindt zich vooral in Midden- en Noord-Nederland, maar breidt zich steeds verder uit, met name richting het westen.

Onze kernwaarden vormen het fundament van ons bedrijf en beschrijven hoe wij dag in dag uit met elkaar samenwerken. Om deel uit te kunnen maken van ons team is het noodzakelijk dat jij jezelf hier niet alleen in herkent, maar ook dat je gemotiveerd bent om deze kernwaarden vol overgave te bewaken. Op basis van deze gedeelde waarden werken wij al vele jaren harmonieus samen. Dit doen wij met veel ruimte voor elk individu om zichzelf te zijn en zich te ontwikkelen en met veel respect voor elkaar en onze opdrachtgevers.

Wij zoeken een nieuwe collega

Door groei en de ambitie ons bedrijf nóg verder te professionaliseren, zijn wij op zoek naar een versterking van ons team op het vlak van GIS en (ecologische) data-analyse. Je hebt HBO werk- en denkniveau en hebt bij voorkeur werkervaring in het groenblauwe werkveld. Programma’s als QGIS en ArcGIS kennen weinig geheimen voor jou en je hebt ervaring met het (geautomatiseerd) beheren en analyseren van (ecologische) data. Je bent bekend met programmeertalen (bijvoorbeeld Python of R) en hebt de wens om je hier verder in te ontwikkelen. Je rol is enerzijds het ondersteunen van onze opdrachtgevers en adviseurs met kaartmateriaal en dataverwerking (incl. het beheer van de mobiele applicatie ArcGIS Collector). Anderzijds ben je dol op gadgets en slimmigheden en verken en ontwikkel je nieuwe mogelijkheden om via automatisering informatie gemakkelijker te verzamelen en te gebruiken. Je draagt bijvoorbeeld bij aan de ambitiekaart voor het Natuurnetwerk in Overijssel en je ontwikkelt tools om aan de hand van vleermuisgeluiden (verzameld met loggers) bijzondere verblijfplaatsen en soorten in beeld te brengen. Je hebt aantoonbare affiniteit met ecologie en communiceert gemakkelijk met onze adviseurs en projectleiders.

Je werk voer je grotendeels uit op ons kantoor in Zwolle, maar je levert ook ondersteuning aan onze ecologen en projectleiders in Amersfoort. Je wordt intensief begeleid en krijgt de ruimte om aan veel verschillende projecten en voor diverse typen opdrachtgevers te werken.

Wij bieden

Wij bieden een werkomgeving die primair is ingericht om prettig te werken in een informele, maar vooral professionele sfeer waarin iedereen streeft naar kwaliteit en ontwikkeling. Dat resulteert in een gemotiveerd en betrokken team, hoge kwaliteit van producten en diensten en tevreden opdrachtgevers. Ontwikkelmogelijkheden vind je in de samenwerking met onze adviseurs en externe partijen en daarnaast is er de mogelijkheid om trainingen te volgen. Afhankelijk van je profiel en interesses zijn combinaties met veldwerk, rapportagewerk en/of andere ICT-werkzaamheden mogelijk. Met andere woorden: een baan op maat! Onze arbeidsvoorwaarden zijn marktconform met daar bovenop een winstdeling. Bij goed functioneren gaan we uit van een snelle overgang naar een contract voor onbepaalde tijd.

Geïnteresseerd?

Herken jij je in onze bedrijfsvisie en in bovenstaand profiel? Wil je meer informatie over deze functie of over ons bedrijf, of twijfel je over je geschiktheid? Bel dan gerust met teamleider Astrid van Teeffelen (06-30142807). Reacties ontvangen wij graag op sollicitatiezwolle@ecogroen.nl, uiterlijk op 1 juli 2021. Interessante kandidaten nodigen wij z.s.m. na ontvangst van de sollicitatie uit voor een nadere kennismaking, wat ons betreft kan je niet snel genoeg beginnen!