advies & ingenieursbureau

Kennismaken met Emiel en Leda

Onze collega’s Emiel Schuurke (adviseur ecologie) en Leda Koemans (officemanager) zijn alweer een jaar bij Ecogroen aan de slag. Wie zijn ze? En hoe is hun tijd bij Ecogroen tot nu toe bevallen? Je leest het hier.

Leda Koemans, officemanager

Inhoud combineren met coördineren en organiseren: die interne focus is altijd de rode draad geweest in Leda’s functies. Het meest werkte ze voor bedrijven in de groene sector, maar ze maakte ook een uitstapje naar projectmanagement bij een adviesbureau in stedelijk gebied. “Maar ik merkte steeds meer dat ik het veld in wilde om met mijn studieachtergrond – Diermanagement – bezig te zijn. ” De overstap naar officemanager bij Ecogroen klinkt dan niet direct als een logische keuze. “Klopt,” lacht Leda. “Ik had gesolliciteerd voor een ecologische functie, maar andere kandidaten hadden op dat moment betere papieren. Maar ze zochten onverwachts iemand die de teams kon ondersteunen en Ecogroen vroeg of ik in dat gat wilde stappen. En dat voelde direct goed.”

Vanaf het begin was het helder: Leda’s ambities liggen bij de inhoud. “En Ecogroen steunde dat. Samen hebben we afgesproken dat mijn huidige baan de opmars is naar een ecologische functie. En nu er wat meer ruimte is, heb ik mijn eerste quickscan uitgevoerd. Dat was erg leuk.” Ondertussen haalt ze ook energie uit haar rol als officemanager: contracten regelen, financiële administratie doen, helpen om nieuwe medewerkers zacht te laten landen. “Ik ben concreet bezig en geniet ervan dat ik collega’s kan ontzorgen. Dat blijft toch de aard van het beestje”, lacht ze. Wat ze zich nog herinnert van haar inwerkperiode? “Dat het zo professioneel geregeld is: mijn laptop, mijn account, alles stond klaar. En Ecogroen is net zo gek van natuur als ik. Fijn!”

Emiel Schuurke, adviseur ecologie

Bongiorno! Emiel is druk bezig zijn Italiaans goed onder de knie te krijgen. Als we hem spreken, heeft hij net in Italië zijn schoonfamilie opgezocht. In die tijd heeft hij ook op afstand voor Ecogroen gewerkt. “Die verandering van omgeving deed me goed. Het voelde heel ontspannen.” Emiel heeft sowieso een sterke voorkeur voor natuur. “Ik geniet van de rust. Overal kun je om je heen kijken en jezelf afvragen: hoe is dit landschap ontstaan?” Hij maakt in zijn vrije tijd daarom regelmatig een wandeling en het is een mooie bonus dat het kantoor in Arnhem op een voormalig landgoed staat met veel groen.” Werken bij Ecogroen is zijn eerste ‘echte’ baan na zijn studie. “Het leek me een fijne plek om te werken. En dat is ook zo. Het is hier persoonlijk, geen urenfabriek.”

Als adviseur ecologie voerde hij het afgelopen jaar veel ecologische beoordelingen en stikstofberekeningen uit. “Steeds ben je aan het puzzelen. Wat is er mogelijk zonder dat het de natuur schaadt? Hebben we aan alles gedacht? Ik ontdekte dat ik dit leuk vond om te doen.” Emiel hoopt in de toekomst ook meer aan aquatisch ecologische projecten te kunnen werken, want daar is hij op afgestudeerd. Maar voorlopig wil hij vooral nog beter worden in wat hij doet. Emiel is geen prater. “Noem me gerust soms teruggetrokken,” glimlacht hij. “Ik stap niet zo makkelijk op mensen af, maar ik merk dat ik hier loskom. Collega’s doen hun best contact te maken, zonder dat het geforceerd voelt. En die oprechte interesse, daar voel ik me erg comfortabel bij.”

error: Content is protected !!